18 ember vesztette életét

Az al-Kaida vállalta magára az algériai öngyilkos merényletet

Az al-Kaida észak-afrikai szárnya vállalta hétfőn magára a péntek este egy algériai katonai akadémia ellen elkövetett öngyilkos merényletet, amelyben 18 ember vesztette életét.

2011.08.29 18:47MTI

Az Iszlám Magreb al-Kaidája (AQIM) egy hétfőn kiadott közleményben megnevezte a két elkövetőt, akik az Algírtól 100 kilométerrel nyugatra fekvő Sersel városában a katonai akadémia tiszti étkezdéjének bejáratánál levegőbe repítették magukat.

"A szent hónap 27. napjának éjszakáján, míg a líbiai nép a Kadhafi feletti győzelmet ünnepelte... Algériában a mudzsahedinek szent támadást hajtottak végre az algériai bűnös rezsim, Kadhafi egyik szövetségese ellen" - olvasható az egyik iszlamista honlapra feltett dokumentumban. Algírt a líbiai felkelők előzőleg azzal vádolták meg, hogy támogatja Kadhafit az észak-afrikai országban dúló polgárháborúban, ezt az állítást Algéria azonban határozottan elutasította.

Közben Abdel-Azíz Buteflika államfő egy hétfői közleményben ígéretet tett az április óta kilátásba helyezett politikai reformok következő hónapokban történő megvalósítására. A tervezett lépések között szerepel egyebek mellett az a javaslat is, hogy a parlamenti és törvényhozási választások jelöltlistáján szereplő képviselők 33 százaléka nő legyen.

A parlament a muzulmán böjti hónapot, a ramadánt követően szeptember 4-én ül össze, hogy megvitassa a különböző törvénytervezeteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.