A Bush-kormányzaton belüli ellentétekről ír Cheney

Nukleáris fegyverekről egyezkedett Észak-Koreával az USA?

A George Bush kormányzatán belüli ellentétekről ír a jövő héten megjelenő, a sajtó számára azonban már hozzáférhetővé tett visszaemlékezéseiben Dick Cheney, Bush alelnöke.

2011.08.25 15:05MTI

Az én időmben: személyes és politikai memoár címen megjelenő kötetben Cheney bírálja Condoleezza Rice külügyminisztert, mert szerinte naiv módon megpróbált nukleáris fegyverekről szóló egyezményt kötni Észak-Koreával. Hibásak voltak azok az engedmények, amelyeket Észak-Koreának abban a naiv hitben adtak, hogy diktátorok készek engedményre engedménnyel válaszolni - fogalmazott Cheney.
   
A politikus támadja Condoleezza Rice elődjét, Colin Powellt is, mert szerinte megpróbálta aláásni Bush elnök tekintélyét. Cheney azt állítja, hogy Powell kétségeit fejezte ki az iraki háborúval kapcsolatban a kormányzaton kívüli személyeknek, ami helytelen.
   
Bár George Bush-t határozott, erős és elszánt vezetőként méltatja Cheney, nem titkolja, hogy voltak nézeteltéréseik. Példaként azt az esetet említi, amikor 2007-ben egy megbeszélésen egyedüliként szorgalmazta, hogy az Egyesült Államok intézzen bombatámadást egy feltételezett szíriai nukleáris létesítmény ellen. Bush megkérdezte, ki támogatja az ötletet, s Cheney egyedül maradt véleményével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.