Egy éven át ásták

A remény rabjai: 300 méteres alagút a határ alatt

Háromszáz méteres titkos alagutat találtak az amerikai-mexikói határnál.

2011.08.13 08:08MTI

Háromszáz méter hosszú titkos föld alatti alagútra bukkant a mexikói katonaság az ország északnyugati részén, közel az Egyesült Államok határához.

Alfonso Duarte tábornok, katonai körzetparancsok közölte pénteken, hogy az alagút egy épülőfélben lévő házból indult. A hatóságok tíz embert vettek őrizetbe, köztük egy asszonyt. Duarte szerint körülbelül egy éven át ásták a járatot, de még nem jutottak a végére.

Az alagút mintegy három méter mélyről indul a ház alól, szellőzőrendszerrel és megvilágítással is felszerelték. A járat 298 méter hosszú, egy méter széles és 1,8 méter magas.

Mexikóban, az amerikai határnál már több alagutat lepleztek le a hatóságok. Utoljára február 12-án fedeztek fel egy ilyet Nogales városánál. Az alagutakat általában az Egyesült Államokba irányuló drog- és embercsempészetre használják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.