Lemondott az elnökjelöltségről

Egy gyerek megerőszakolásába bukott bele az ír meleg politikus?

Az ír államfői cím legesélyesebb várományosának tartott, bevallottan homoszexuális David Norris kedden lemondott az elnökjelöltségről, mert kiderült, hogy évekkel ezelőtt megpróbált közbenjárni egy korábbi szexuális partnere érdekében, akit gyermek megerőszakolásáért börtönbüntetésre ítéltek.

2011.08.02 21:21MTI

A novemberi választás favoritjának számító Norris szenátorra egyre növekvő nyomás nehezedett azóta, hogy az ír lapok a múlt héten közölték: a politikus 1997-ben levelet írt egy izraeli bíróságnak, és kérte, hogy csökkentsék a büntetését Ezra Navi nevű korábbi partnerének, akit egy palesztin fiú megerőszakolásáért 15 év börtönre ítéltek.

A politikust a hétvégén több munkatársa elhagyta, s Norris kedden bejelentette, hogy befejezi választási kampányát, s lemond a jelöltségről.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.