Heten elhunytak, huszonegyen megsebesültek

Terroristákkal szembeszállva lelték halálukat a Fülöp-szigeteki katonák

A szigetország hadserege közölte: hét Fülöp-szigeteki tengerészgyalogos vesztette életét, és 21 megsebesült az Abu Szajjaf nevű terrorcsoport fegyvereseivel csütörtökre virradóra vívott dzsungelharcban.

2011.07.28 11:19MTI

A katonák hajnalhasadás előtt Jolo szigetén megostromolták a terrorszervezet fő bázisát. Az összecsapás öt órán át tartott, és a tábor bevételével ért végett. Súlyos veszteségeket szenvedtek a lázadók is, de nem tudni, hogy hányan haltak meg közülük.
   
Randoplh Cabangbang, a körzeti katonai parancsnokság szóvivője szerint a tengerészgyalogosok rajtaütése idején mintegy 70 lázadó tartózkodott a bázisban, amely az Abu Szajjaf "vezérkarának" adott otthon. Mint mondta: a katonák a lázadók "idegközpontját" támadták meg, ezért ütköztek heves ellenállásba.
   
A főként Basilan és Jolo szigetén tevékenykedő, 1991-ben alakult Abu Szajjaf csoportot, melynek mintegy 400 harcosa van, az Egyesült Államok a terrorista szervezetek között tartja számon az al-Kaidával fenntartott kapcsolatai és fegyveres támadásai miatt, melyek amerikaiak ellen is irányulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.