Terroristákat támogattak a táborokból

Iráni erők három kurd tábort vontak ellenőrzésük alá

A Forradalmi Gárda északnyugat-iráni parancsnoka az IRNA állami hírügynökséggel közölte: iráni erők ellenőrzésük alá vonták a PJAK kurd nacionalista szervezet három, Irakban lévő táborát.

2011.07.18 12:06MTI

"A terroristák három, iraki területen lévő táborból kaptak segítséget, és ezek mindegyike a régiót teljesen ellenőrző iráni erők kezébe került" - mondta Delavar Randzsbarzade ezredes, a Forradalmi Gárda Szardast térségi vezetője.

A parancsnok elmondta, hogy a gárda szombaton kezdte meg műveleteit Irak területén, és azok folytatódnak.
   
"A PJAK - elleni beavatkozás szombat este kezdődött a lázadók Marván térség határában lévő táboránál, mintegy ötven kilométerre Szardast városától - idézte Randzsbarzadét az IRNA. A szóban forgó táborok a PJAK harminc tagjának adtak otthont az elmúlt négy évben - tette hozzá.
   
A PJAK-ot (Kurdisztáni Szabad Élet Pártja) a törökországi kurd nacionalistákat összefogó PKK (Kurdisztáni Munkáspárt) iráni szárnyaként tartják számon, amelyet Teherán terrorszervezetnek tekint.

Az Irak északi hegyvidékén tevékenykedő csoport gyakran keveredik fegyveres összecsapásokba az iráni erőkkel. Teherán rendszeresen támadja a függetlenségre törekvő iraki kurdok határ menti területeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.