A nukleáris technológia túllépte a határt

Iráni atomprogram: már nem lehet leállítani

Az iráni külügyminiszter úgy vélte: Irán az atomprogramjában olyan szakaszba ért, amikor már nem lehet leállítani a programot.

2011.07.27 19:43MTI

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy Irán az atomprogramjában olyan szakaszba érkezett, amikor már nem lehet leállítani, vagy visszalépni, mert az iráni nukleáris technológia már túllépte ezeket a határokat” – jegyezte meg Ali Akbár Szálehi a Russia Today orosz televízió arab nyelvű változatának (Ruszíja al-Jaúm) adott interjúban szerdán.
   
A külügyminiszter kijelentette, hogy az atomipar az egyik vezető iparág lett Iránban és az ország minden csücskébe eljutott. „Azután, hogy felneveltük, felkészítettük és útjára bocsátottuk atomtudósok ezreit, hogyan akarja a Nyugat és az egész világ az urándúsítás leállítását? Ez már tény, ez már valóság” – hangsúlyozta.
   
„Nincs határideje az iszlám köztársaság atomprogramjáról szóló vitának, párbeszédnek, tárgyalásnak – szögezte le a miniszter.
   
„Ezt megmérettetésnek, a türelmünk és tűrőképességünk próbájának tekintjük, semmilyen fenyegetés vagy nyomás sem ingathatja meg a szuverenitásunkat és a függetlenségünket”.
   
„Készek vagyunk bármilyen árat megfizetni és mindent elviselni” – mondta Ali Akbár Szálehi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.