Erősítik a magánszféra védelmét

Brit sajtóbotrány: Ausztrália gyorsan kapcsolt

A nagy-britanniai sajtóbotrány nyomán Ausztrália kormánya arra készül, hogy szigorítsa a magánszféra védelmét szolgáló törvényeket.

2011.07.21 10:17MTI

Brendan O'Connor belügyminiszter csütörtökön kijelentette: a Murdoch-sajtóbirodalomhoz tartozó News of the World lehallgatási botránya elkerülhetetlenné teszi, hogy Ausztrália levonja a tanulságokat. Az országnak ugyanis nincs olyan általános törvénye, amely védené az emberek magánéletét.
   
Ez azt jelenti - folytatta O'Connor -, hogy jogi szempontból senki nem mehet biztosra, ha úgy érzi, hogy magánszféráját megsértették, s ezért peres úton akar elégtételt kapni. A jövőben azonban lehetővé válik, hogy ilyen esetekben a vétkes sajtóorgánumot bíróság előtt vonják felelősségre.
   
A kormány egyaránt hisz a véleménynyilvánítás szabadságában és a magánszféra sérthetetlenségéhez fűződő jogban - szögezte le az ausztrál belügyminiszter. "A törvények bármilyen értelmű megváltoztatása meg kell hogy feleljen a fenti két elvárás közötti egyensúlynak" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.