Tovább duzzad a balhé

Holtan találták a brit sajtóbotrány leleplezőjét

Holtan találták hétfőn Londonban az egyre súlyosabb sajtó- és politikai botránnyá duzzadó nagy-britanniai telefonlehallgatási ügy egyik leleplezőjét.

2011.07.18 20:43MTI

Sean Hoare korábban a botrányt okozó egykori vasárnapi brit bulvárlap, a nemrégiben felszámolt News of the World, illetve hétközi testvérlapja, a The Sun munkatársa volt. Ő vetette fel először nyilvánosan még tavaly - először a New York Timesnak, azután a BBC-nek adott interjúkban -, hogy Andy Coulsonnak, a News of the World volt főszerkesztőjének tudomása volt a lap által alkalmazott mobiltelefon-feltörésekről és -lehallgatásokról.

Coulson a korábbi lehallgatási botrányok miatt távozni kényszerült a News of the World éléről, ám később David Cameron jelenlegi brit miniszterelnök sajtófőnöke lett, amiért az utóbbi időben Cameront is súlyos bírálatok érik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.