Halál - 4200 méter magasan

Megfagyott a Mont Blanc-on két francia hegymászó

Halva találtak két francia hegymászót, akik két egymást követő éjszakát a Mont Blanc-on töltöttek 4200 méter magasan, valószínűleg a hideg okozta a halálukat - közölte hétfőn a chamonix-i magashegyi csendőrség egyik osztaga.

2011.07.18 21:32MTI

A két harmincas éveiben járó férfi szombat este nyolc óra tájban kért segítséget, mert eltévedt a Gouter-csúcs térségében.

A csendőrök kétszer is megpróbálták helikopterrel megkeresni őket, de a hóesés és az erős szél miatt abba kellett hagyniuk a kutatást. Vasárnap hajnalban két hegyi mentőt szállítottak helikopterrel a Gouter-menedékhez, ahonnan gyalog indultak neki a csúcsnak a tomboló viharban, majd a mentőegység dolgavégezetlenül távozott. Időközben 40-50 cm vastagságú hó esett – mondta el az egyik hegyi mentő.

A hóesés miatt estig szünetelt a kutatás, majd az esti órákban helikopterrel és gyalogosan több kísérletet tettek a bajbajutottak megtalálására. A holttesteket végül hétfőn találta meg négy gyalogos hegyi mentő.

A halál oka feltehetően kihűlés volt. A hegymászók éjszakára egy hasadékba húzódtak meg a szél elől, de ez sem segített rajtuk – mondta a hegyi mentő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.