Pácban lehetsz, Silvio

Berlusconi Rómába mentené a rubygate-et?

Egy milánói bíróság hétfőn visszautasította Silvio Berlusconi ügyvédeinek azt a kérelmét, hogy az olasz kormányfő a Rubygate néven elhíresült ügyét Rómában tárgyalja az úgynevezett miniszteri bíróság.

2011.07.18 16:00MTI

A védelem képviselői egyebek között azért kérték a per lefolytatását a fővárosban, mert meglátásuk szerint az illetékes milánói bíróság elfogult Berlusconival szemben. A perben, amely április 6-án kezdődött, azzal vádolják Berlusconit, hogy egy - az eseménykor még - kiskorú marokkói lány, becenevén Ruby szexuális szolgáltatásait pénzért és ékszerekért vásárolta meg, továbbá később, hatalmával visszaélve utasította a milánói rendőrséget, hogy engedje szabadon a lopáson rajtakapott lányt.

Berlusconi tagadja, hogy szexuális viszonyt létesített volna a lánnyal, másrészről pedig azt állítja, hogy esetleges diplomáciai bonyodalmakat akart elkerülni, mert úgy tudta, hogy Ruby Hoszni Mubarak akkori egyiptomi elnök unokahúga, és ezért járt el szabadon engedése érdekében.

Ügyvédei szerint ez is alátámasztja azt, hogy a tárgyalást a miniszteri bíróság folytassa le, tekintettel arra, hogy a vád szerint hatalommal való visszaélésről van szó. Berlusconi bírálói viszont úgy vélik, hogy a 74 éves kormányfő igyekszik kibújni a milánói bíróság eljárása alól, amely a törvény előtt mindenki egyenlő elv alapján járna el, és egy számára kedvezőbb testület előtt védekezne az őt ért vádakkal szemben.

A tárgyalást lefolytató testületről a végső szót az alkotmánybíróság mondja ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.