Kártérítést fizethet egy volt riválisának

Berlusconi kiakadt: 560 millió eurót vesznek ki a zsebéből

Az olasz kormányfő felháborodva fogadta azt a bírósági ítéletet, amelynek értelmében cége 560 millió euró kártérítést köteles fizetni egy korábbi vetélytársának.

2011.07.10 15:31MTI

Silvio Berlusconi a La Repubblica vasárnapi számának nyilatkozva politikai szándékot tulajdonított a milánói bíróság döntésének.

Mint fogalmazott, a bírák célja az ítélettel "az volt, hogy politikailag ártsanak nekem, és megdöntsék a kormányomat". Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a bírósági döntés veszélybe sodorja médiavállalatának, a Fininvestnek a létét.
   
"Munkahelyek ezrei forognak kockán, s mindez olyan időben, amikor bizonytalan helyzetben van az olasz gazdaság" - hangoztatta a 74 éves miniszterelnök, akinek vagyonát több milliárd euróra becsülik.
   
A CIR cégcsoport tulajdonosa, Carlo de Benedetti és Berlusconi a 80-as évek végén ádáz harcot vívott egymással az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért.

A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadori kiadót sikerüljön "elhalászni" a CIR elől.

Berlusconi meg is szerezte a kiadót. Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.
   
Berlusconi a vasárnapi interjúban közölte: ügyvédei fellebbezést fognak benyújtani a római semmítőszékhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.