A rivális médiacég nyerte a pert

Berlusconit kártérítésre kötelezte a bíróság

A milánói fellebbviteli bíróság úgy határozott: a Silvio Berlusconi olasz kormányfő tulajdonában lévő Fininvest cégnek 560 millió eurós kártérítést kell fizetnie a Mondadori-ügy miatt Carlo de Benedetti rivális médiacége, a CIR számára.

2011.07.09 12:00MTI

A Fininvest (a Berlusconi család pénzügyi holdingja, amely egyebek között birtokolja a Milan labdarúgó csapatát is; jelenleg a miniszterelnök lánya, Marina irányítja a cég ügyeit) elleni bírósági eljárás már több mint két évtizede húzódik. Az ügy legutóbbi fejleményeként 2009 októberében egy milánói bíró csaknem 750 millió euró kártérítésre kötelezte a céget.
   
A CIR vezetője, Carlo de Benedetti és Berlusconi még a 80-as évek végén harcolt egymással az egyik legnagyobb olasz kiadóvállalat, a Mondadori-csoport birtoklásáért.

A vád szerint a Fininvest korrupcióba keveredett, amikor 1991-ben igazságügyi személyeket vesztegetett meg, állítólag azzal a céllal, hogy a Mondadori kiadót sikerüljön "elhalászni" a CIR elől - Berlusconi meg is szerezte a kiadót. Az első fokon eljáró milánói bíró szerint a CIR-t azért kell kárpótolni, mert nem volt lehetősége a részrehajlástól mentes igazságszolgáltatásra.
   
A fellebbviteli bíróság az első fokon megítélt kártérítést 540 millió euróra csökkentette, de az összeg, figyelembe véve az első fokú ítélet óta eltelt időt, a kamatokkal mintegy 560 millió euróra emelkedik. Az ítéletet azonnali hatállyal kell végrehajtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.