Lázadókat kerestek, halált leltek

Csecsenföld: robbanás ölte meg a rendőröket

Az Interfax orosz hírügynökség helyi rendőrségi forrásra hivatkozva jelentette: életét vesztette két rendőr, hét másik megsebesült egy robbanásban Csecsenföldön, az orosz Kaukázusban.

2011.07.18 08:43MTI

A szűkszavú jelentés nem tért ki rá, mi volt a detonáció oka. A rendőrök lázadók után kutattak egy erdővel borított hegyvidéken Csecsenföld délkeleti részén, Vegyeno körzetben, amikor a robbanás bekövetkezett.
   
Az 1994-1996 közötti első csecsenföldi háború után erőteljesen iszlamizálódott az orosz kormány elleni csecsen szeparatista felkelés.

A 2000-es évek közepétől az ellenállás egyre inkább áttevődött a Csecsenföldről a környező észak-kaukázusi köztársaságok - Ingusföld, Dagesztán, Kabard-és Balkárföld, Karacsáj- és Cserkeszföld, Észak-Oszétia - területére.
  
Megfigyelők szerint az orosz vezetés a leginkább attól tart, hogy a csecsenek merényletekkel zavarhatják meg a jövőre esedékes orosz elnökválasztást vagy a fekete-tengeri Szocsiban rendezendő 2014-es téli olimpiai játékokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.