Hozzánk is betörne Doku Umarov

Buzdít a csecsen: ki kell terjeszteni az iszlám uralmát az egész világra

A világ muzulmánjainak az iszlám vallás terjesztésére kellene kihasználniuk az arab világban zajló forradalmakat - mondta Doku Umarov csecsen iszlamista lázadóvezér egy új, pénteken megjelent videoüzenetben.

2011.03.04 14:38MTI

"Fohászkodunk, hogy ezek az Allah nevében zajló események az egész világon elhozzák az ő törvényeit" - mondta a 46 éves nagy szakállú vezér, aki terepszínű ruhában, két társával együtt látható a felvételen.

A videofelvételt - amely a Hunafa.com internetes oldalon jelent meg - a szabad ég alatt, a háttérből ítélve egy erdőben készíthették. Az ötperces szónoklat nagy részét nem lehet hallani az erős szél miatt.

A robbantás előtt.


Egy másik videón, amelyet előző nap tettek közzé ugyanezen a honlapon, Umarov szent háborúba hívta az oroszországi muzulmánokat.

Umarov nem egészen egy hónapja közölte, hogy az ő parancsára hajtottak végre öngyilkos merényletet január 24-én a moszkvai Domogyedovo repülőtéren.

A terrortámadás 36 halálos áldozatot követelt. Az orosz vezetés a leginkább attól tart, hogy merényletek zavarhatják meg a jövőre esedékes orosz elnökválasztást vagy a fekete-tengeri Szocsiban rendezendő 2014-es téli olimpiai játékokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.