Fegyvergyárakat támadtak a harci gépek

Izrael visszavágott: újabb csapás a Gázai övezetre

Izraeli harci gépek szerdára virradóra fegyvergyártó üzemekre mértek csapást, válaszul arra, hogy előzőleg palesztin fegyveresek két rakétát lőttek ki izraeli területekre.

2011.07.13 06:59MTI

Az izraeli Chanel 10 tv-csatorna a hadsereg szóvivőjének közleményét idézte, amely szerint a kedd esti rakétatámadások egy polgári épületben okoztak kisebb károkat a Gázai övezet közelében. A szóvivő a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezetet tette felelőssé a rakétatámadásokért, s hangsúlyozta, hogy nem tűrik az izraeli polgárok és katonák elleni terrortámadásokat.
   
Palesztin szemtanúk és biztonsági források szerint szerdára virradóra az izraeli légierő egy kocsimosó garázsra mért csapást a Gázai övezet északi részében, a kilőtt két rakéta komoly károkat okozott az épületben, s a detonáció kiverte a környező házak ablakait. Egy nő sebesült meg, lábába repeszek fúródtak.
   
Az izraeli légierő legutóbb vasárnap intézett támadást a Gázai övezetben lévő célpontra, egy építőipari létesítményre lőttek ki rakétákat. A támadás - amelynek nem voltak áldozatai - ugyancsak válasz volt arra, hogy korábban ismeretlen palesztin fegyveresek három házilagos készítésű rakétát lőttek ki dél-izraeli területekre. A lövedékek akkor lakatlan területen csapódtak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.