Országos tiltakozásokon vettek részt

Sötét idők Fehéroroszországban: ellenzékieket és újságírókat vettek őrizetbe

A Vjaszna (Tavasz) nevű emberjogi, valamint a fehérorosz újságíró-szervezet: közölte Legalább 350 ellenzékit - köztük számos újságírót - vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok a világhálón megszervezett országos megmozdulásokon.

2011.07.07 09:32MTI

Az ellenzék internetes csoportja a főváros, Minszk kilenc pontjára és az ország több városába hirdetett tiltakozást szerdára.
   
A Fehérorosz Újságíró-szövetség adatai szerint a hatóságok Minszkben, Bresztben, Hrodnában (Grodno), Mogilevben, Bobrujszkban és Novopolockban helyi és külföldi újságírókat vettek őrizetbe.

A fővárosban a média képviselőit civil ruhás ismeretlenek fogták le. Ez utóbbiak nem voltak tekintettel sem a szerkesztőségi igazolványokra, sem a jogszabályokra, és rendkívül durván léptek fel.
   
Országosan 350, ezen belül Minszkben 200 embert vettek őrizetbe. Szemtanúk elmondása szerint a rendőrök olyanokat is elhurcoltak, akik csupán a környéken tartózkodtak. 
   
A rendvédelmi szervek egyelőre semmilyen hivatalos információval nem szolgáltak a történtekről, és nem is kommentálták a rendőrség és a polgári ruhás emberek fellépését.
   
A múlt hónap óta ez már a hatodik olyan csendes tiltakozás volt, amelyet a világhálón szerveztek meg. A múlt vasárnapra meghirdetett országos tiltakozásokon 400 embert vettek őrizetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.