A nagyváradi kórházban vizsgálják

Siker: a felszínre segítették a sérült barlangászt

Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat riasztásvezetője közölte: a felszínre ért a romániai Bihar-hegységben lévő Pádis-fennsík egyik barlangjában megsérült magyar fiatal a barlangi mentők segítségével pénteken nem sokkal délután öt óra előtt.

2011.07.01 17:49MTI

A szolgálat internetes oldalán az olvasható: hajnali háromnegyed ötkor kapták a riasztást, hogy a Pádis-fennsíkon lévő barlangban, kétszáz méteres mélységben, a bejárattól nyolcszáz méterre egy fiatalembernek kificamodott a válla.

Mint írták, a barlangi mentők nem sokkal délután négy óra után szálltak le a barlangba.    
   
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: a sérült "a saját lábán" jött a felszínre a barlangi mentők segítségével. A fiatalembert a nagyváradi kórházba szállítják kivizsgálásra. A magyar barlangi mentők két óra múlva indulnak vissza Magyarországra - tette hozzá.
   
A Bihar megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálattól származó információ szerint egy jelenleg Magyarországon élő barlangkutatóról van szó, aki magyar, román és kanadai állampolgársággal rendelkezik. Pintér István, a szolgálat vezetője telefonon elmondta: egy négy-öt fős barlangkutató csoport ment le a barlangba, a csoport egyik tagját azonban baleset érte, kificamodott a válla.

Társai feljöttek a barlangból, hogy szóljanak a hegyi mentőknek, akik azonnal a helyszínre siettek.

A mentők orvosa leereszkedett a sérülthöz, s visszahelyezte a kificamodott testrészt.
   
A fiatal barlangkutató végül a barlangi mentők segítségével ért fel a felszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.