121 áldozat - ennyiről tudnak

Felébredt az ENSZ: nőket erőszakolnak meg Kongóban

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa megerősítette pénteken, hogy legalább 121 nőt erőszakoltak meg a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén a hadsereg katonái június első felében.

2011.07.01 13:12MTI

Az atrocitások június 11. és 13. között történtek, a Dél-Kivu tartományban található Nyakiele faluban, amely éveken keresztül a kormányerők és a lázadók összecsapásainak fő színtere volt - jelentette be Genfben Rupert Colville, a szervezet szóvivője.

Az ügy az ENSZ vizsgálatát követően látott napvilágot.

A vizsgálat során kifaggatták az orvosi személyzetet, a helyi hatóságok alkalmazottait, a rendőröket, valamint az áldozatokat.

Rupert Colville bejelentette: az ENSZ emberei visszatérnek a helyszínre, hogy mélyrehatóbban vizsgálhassák az ügyet. Kongó keleti részét 1994 óta sújtja az erőszak, amikor a ruandai vérengzések átterjedtek a határ túlsó oldalára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.