Élet Fukusima után

Már a japánok sem szeretik az atomenergiát

A japánok ellenzik a március 11-i földrengés és szökőár óta nem működő atomreaktorok újraindítását egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérés szerint.

Japánban még mindig tart a katasztrófa képgaléria

2011.06.27 08:14MTI

A természeti katasztrófa előtt Japán elektromosenergia-felhasználásának 30 százalékát 54 atomreaktor szolgáltatta. A Fukusima-1-es nukleáris erőműben történtek után ezekben karbantartást és műszaki ellenőrzést végeztek, de 35-öt nem indítottak újra.

A Nikkei című konzervatív napilap által bemutatott közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a japánok 70 százaléka ellenzi a most "kényszerpihenőn" lévő reaktorok újraindítását.

A megkérdezettek 47 százaléka úgy vélekedett, hogy csökkenteni kell a reaktorok számát, míg 21 százaléka szerint mindet be kell zárni.

A galériához KATT a képre!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.