BatronSzand és Lesz fesztivál

Kötegnyi hamis fesztiváljegy egy soproni garázsban

Kötegnyi hamis fesztiváljegyet találtak a rendőrök két fiatalembernél Sopronban; üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás ellenük.

2011.05.19 11:14MTI

Kuntzné Kékesi Éva, a soproni rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön azt közölte: előző nap igazoltattak járőreik két, 20 év körüli fiatalembert, akik "gyanús körülmények között" műszaki cikkeket rakodtak egy autóba egy soproni garázssoron.

Ruházatuk átvizsgálásakor kerül elő egy köteg - a soproni VOLT Fesztiválra napi- és Balaton Soundra szóló hetijegy, amelyek közül eddig 43-ról bizonyosodott be, hogy hamis. Ezek közül a legolcsóbb 8, a legdrágább 35 ezer forint - ha eredeti.

Ők jó helyen vették.


A két fiatalember elismerte, hogy 12 jegyet korábban már eladtak - tette hozzá a szóvivő. Jelezte: várják a sértettek vagy az ügyről információval jelentkezők jelentkezését, a korábbi vásárlók figyelmét pedig felhívják arra, hogy ezekkel a "jegyekkel" nem tudnak majd bejutni a rendezvényekre.

Április közepén a Balaton Sound fesztiválra szóló lopott belépőjegyek kerültek forgalomba, akkor a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke, Vető Viktória arra is felhívta a figyelmet, hogy a feketepiacon - az elmúlt évhez hasonlóan - az idén is megjelentek hamis fesztiváljegyek. A szervezők ezért arra kérik a fesztiválokra készülőket - mondta -, hogy kizárólag hivatalos helyen, a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljanak jegyeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.