Kidőlt fák, leszakadt ágak

72-szer ugrasztotta a tűzoltókat a viharos szél

Szombaton reggel és késő délután között eddig 72-szer vonultak ki a tűzoltók országszerte az erős szél miatt.

2011.04.09 18:19MTI

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, a tűzoltókat épületkárokhoz, vezetékszakadásokhoz, kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz riasztották.

Személyi sérülés nem történt. A szóvivő tájékoztatása szerint a szél megbontotta a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tetőszerkezetének egy részét is, Kőszegen, a Jurisics téren pedig a Mária-szoborra dőlt egy fa.

Az 52-es számú főút 43-as kilométernél a viharos szél miatt egy kamion pótkocsija két kerékre billent, amely áttért a szemben lévő sávba, és egy teherautóval ütközött. A teherautóban ketten ültek, őket kórházba szállították, a kamion sofőrje nem sérült meg.

Homokviharban közlekedő járművek Hatvan és Hort között (fotó: MTI)


Haranglábat döntött ki a szél Töltéstaván

Öt méter magas haranglábat döntött fel a szél szombaton kora este a Győrhöz közeli Töltéstaván - közölte a katasztrófavédelem megyei ügyeletese.

A faszerkezet a helyi takarékszövetkezet épületére dőlt, onnan kellett daruval leemelniük a tűzoltóknak.

Közlése szerint megyeszerte adott munkát egységeiknek a viharos erejű szél. Sopron külterületén egy tíz méternél magasabb fa szakadt az útra, Páli és Szil között egy hét méter hosszú ág akadályozta a forgalmat, míg Nyárligeten egy hatméteres antennatartó árboc kötélzete szakadt el, azzal fenyegetve, hogy a közeli házra zuhan a fémszerkezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.