Nem tudtak megszökni a hajléktalanok

Vádat emeltek a több embert rabszolgasorban tartó házaspár ellen

Vádat emelt a kaposvári ügyészség egy helyi házaspár ellen, akik több embert tartottak rabszolgasorban. Egy másik család három tagja - apa, fia és annak élettársa - ellen szintén személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőper a Kaposvári Városi Bíróságon.

2011.02.10 18:38MTI

A vádemelésről a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön tájékoztatta az MTI-t. A közlemény szerint ezúttal is - csakúgy, mint a már bírósági szakban lévő ügyben - a személyi szabadságnak aljas célból, a sértett sanyargatásával, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

A férj elsőrendű vádlottként, míg a feleség - aki tudott a sértettek fogva tartásáról és annak körülményeiről - másodrendű vádlottként áll majd a bíróság elé.


Az ügyészség közlése szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi munkalehetőséget ajánlva kifejezetten hajléktalan embereket keresett meg, azt ígérve nekik, hogy családi házában elszállásolja őket. E helyett a két sértettet az ingatlanján lévő deszkából és fémlapokból összerakott, folyóvíz, illemhely és fűtés nélküli bódéban tartotta, ahol éjszakára bezárta őket, nehogy megszökjenek.

A szabadságuktól megfosztott embereknek a ház körüli munkákat kellett elvégezniük, amiért fizetséget nem kaptak, ételt is naponta csak egyszer. Fogvatartójuk rendszeresen bántalmazta, fenyegette őket.

A két férfi többször is megszökött, de az elsőrendű vádlott mindig megtalálta őket, és ekkor félelmükben visszamentek vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.