Kaiser Ede 16 évet kapott

Másodfokú jogerős ítéletet mondanak Hajdú Lászlóra

Várhatóan csütörtökön hirdeti ki másodfokú ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablással korábban összefüggésbe hozott Hajdú László ügyében.

2011.01.20 08:19MTI

A perben korábban az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a védő elsődlegesen új eljárást, másodlagosan enyhítést kért.

Hajdú Lászlót – aki a közelmúltban Kovácsra változtatta nevét – korábban a nyolc halálos áldozattal járó 2002-es móri bankrablás egyik elkövetőjeként tartották számon, a Fővárosi Bíróság azonban emiatt első fokon 2004-ben nem mondta ki a bűnösségét, más rablások miatt ítélte 15 évre. Ezt a döntést 2005-ben a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte azzal, hogy a megismételt eljárásban újra kell vizsgálni a Mórral kapcsolatos terhelő bizonyítékokat.

Időközben azonban alapvető fordulatot vett az ügy, mert előkerültek a valódi elkövetők: Weiszdorn Róbert és Nagy László, utóbbi a büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett. A megismételt eljárásban Hajdú Lászlót 17 év szabadságvesztéssel sújtották rablások miatt, a móri bankrablással azonban már nem vádolják.

Hajdú korábbi vádlott-társát, Kaiser Edét kedden tizenhat év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla rablások és más bűncselekmények miatt, ezzel lezárult a perújítási eljárása, s így jogerőssé vált, hogy nem ő az egyik móri elkövető.

A móri bankrablás miatt tavaly decemberben a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Weiszdorn Róbertet; a férfi 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.