Saját zárkájában lett öngyilkos

Lepedővel akasztotta fel magát egy rab a váci börtönben

Öngyilkos lett egy fogvatartott a Váci Fegyház és Börtönben vasárnap hajnalban - közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) Sajtóirodája.

2011.01.09 18:48MTI

A súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen fegyházbüntetésre ítélt P. István lepedővel akasztotta fel magát az emeletes ágyra a háromfős zárkában. Az intézet ápolója és a kiérkező mentősök gyors beavatkozása ellenére sem sikerült újraéleszteni a férfit - tartalmazza a BVOP közleménye.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint, a körletfelügyelő a számára előírt ellenőrzési kötelezettségét végrehajtotta, a rendőrség elsődleges vizsgálata kizárta az idegenkezűséget.

A börtön vezetése és a büntetés-végrehajtás országos parancsnokságának bizottsága megtette a szükséges intézkedéseket, illetve megkezdte az esemény teljes körű kivizsgálását. Tavaly hét fogvatartott követett el öngyilkosságot, az idén ez volt az első eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.