Rengeteg gyógyszert vett be és a jégre lépett...

Azonosították a Tiszába fagyott holttestet

Sikerült azonosítania a rendőrségnek azt a holttestet, melyre hétfőn találtak rá a vízügyi igazgatóság gátőrei Szolnokon - közölte szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

2011.01.05 20:30MTI

Szabó Zita tájékoztatása alapján az elhunyt férfiról kiderült: 54 esztendős és helybeli volt. Eltűnését kedden jelentették be budapesti hozzátartozói azt követően, hogy a megyei rendőr-főkapitányság felhívásban kérte a lakosság segítségét a holttest azonosításához.

A férfit még hétfőn, a harmadfokú árvízvédelmi készültség miatt folyamatosan járőröző Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság segédőrei találták meg a Tisza árterén.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az elhunyt több napja, valószínűleg a karácsonyi ünnepek óta feküdt az alcsi Holt-Tisza evezőspályájával átellenben, a gáttól mintegy 15-20 méter távolságban, a jégbe fagyva.

A nála talált tárgyak arra utaltak, hogy jelentős mennyiségű gyógyszert vett be és minden bizonnyal saját akaratából lépett a megáradt Tisza jegére - tudatta korábban az MTI-vel Erdélyi Tibor, a holttest kiszabadításában segítséget nyújtó Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletese.

A városi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében folytatott vizsgálatot az ügyben. Ennek során a helyszíni szemlén jelenlévő orvosszakértő a halál okaként kihűlést, illetve fagyást állapított meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.