Szolgált, védett

Életet mentettek a szabadnapos rendőr segítségével

A szabadnapos rendőr őrmester gépkocsijával Poroszlón közlekedett, mikor megállították, hogy segítsen, mert egy hölgy a jeges Tisza tóba esett.

2010.12.20 15:48ma.hu

A Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs őrmestere azonnal a bajba jutott segítségére sietett. A parton összegyűlt civilek a rendőr irányításával és vezénylésével szakszerű mentésbe kezdtek.

Az egyik helybéli 34 éves férfi derekára kötöttek egy kötelet, aki így kúszott be a jég szélébe kapaszkodó 30 éves nőhöz. Megragadva a vízbe esett kezét, egymásba kapaszkodva húzták ki őket a partra.

Mint kiderült a poroszlói hölgy épp a kutyáját sétáltatta, mikor a kutyus beszaladt a megáradt vízbe. Megpróbálta visszahívni, de közben túl közel ment a vízhez, megcsúszott és beleesett.

A víz szakaszosan volt befagyva, a vízbe esettet a sodrás egy közeli jég széléhez sodorta, amiben végül meg tudott kapaszkodni. A gyors és szakszerű mentésnek köszönhetően a hölgynek szerencsére nem esett komolyabb baja.

A kutyust az időközben megérkező tűzoltók egy csónak segítségével emelték ki a vízből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.