Az ítélet nem jogerős

Feldarabolta és elégette a meleg párt: életfogytiglant kapott

Életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság csütörtökön azt a 22 éves jászszentlászlói férfit, aki 2008 októberében egy balotaszállási tanyán megölt és elégetett két férfit.

2010.12.16 14:46MTI

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, valamint a vádlott és védője fellebbezett. Az ítélet szerint a férfi - akit nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt mondtak ki bűnösnek - leghamarabb 33 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Lőfegyverrel és lőszerrel történt visszaélés és nyolc rendbeli közokirat hamisítás vétsége is szerepel a vádlott bűnlajstromában. Az első fokon eljáró bíróság a férfit kötelezte a 3 millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

A vádirat szerint 2008 októberében elszenesedett emberi csontokat találtak egy balotaszállási tanya udvarán. A tanyán élő két férfit - egyik német-magyar, a másik német állampolgár - meggyilkolták és elégették.

A rendőrséget az áldozatok egy ismerőse értesítette, akinek feltűnt, hogy a tanyán napok óta nincs mozgás. A nyomozók rövid időn belül elfogták a gyilkosságokkal gyanúsítható, akkor 20 éves jászszentlászlói férfit, aki Pusztamérgesen lakott barátnője családjánál.

Több bizonyíték is a gyanúsított ellen szólt. A házkutatás során megtalálták nála azokat a műszaki cikkeket, amelyek a két meggyilkolt férfi tanyájáról tűntek el. Az is kiderült, hogy a szakács szakképesítésű fiatalember a gyilkosságot megelőzően hetekig a két férfinél lakott.

A vádlott a per korábbi szakaszában elmondta: a vádiratban szereplő esemény előtt pár évvel, egy kocsmában ismerkedett meg a német férfiakkal, többször dolgozott a tanyájukon. A fiatalember számára később világossá vált, hogy a két férfi között homoszexuális viszony van.

Jó kapcsolat alakult ki közte és az idősebbik, 72 éves magyar-német kettős állampolgár között, aki több alkalommal pénzküldeményekkel is támogatta a vádlottat.

A vád szerint a vádlott 2008 októberében pénzzavarba került, ezért elhatározta, hogy a tanyán lévő műszaki cikkeket megszerzi, akár a sértettek élete árán is. 2008. október 11-én ment el a két férfihez, akik közül csak az idősebb volt otthon. Vele egy vascsővel végzett, majd megvárta, míg a fiatalabb, 39 éves férfi is hazatér, és őt is megölte.

Ezután a holttesteket egy fejszével és egy bárddal a házban feldarabolta, majd az udvaron egy máglyát rakott, és elégette őket. A vádlott az idősebbik áldozata összevert fejét lefényképezte a mobiltelefonjával, amit egy ismerősének megmutatott. A vádlott a nyomozás során csak az egyik gyilkosság elkövetését ismerte el.

Vallomása szerint, amikor a bűncselekmény estéjén a tanyára ért, az idős német már nem élt, mert a fiatalabbik végzett vele. Ezután ő a fiatalabb, 39 éves német állampolgárt ölte meg. A per során a vádlott többször megváltozatta vallomását, amire a perbeszédben a védője is kitért.

Feleky István bírói tanácsa bizonyítottnak ítélte azt, hogy mindkét sértettet a vádlott ölte meg, azt azonban nem látta bizonyítottnak, hogy a sértettek holttestét feldarabolta volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.