A bíróság bűnösnek találta

Élve elégette barátnőjét

Bűnösnek találták azt a brit tinédzsert, aki felgyújtotta, és élve elégette barátnőjét.

2009.12.08 10:23medipress.hu

A 10 napos tárgyalás után a Livingstone-i Legfelsőbb Bíróság bűnösnek találta a 18 éves Stewart Blackburnt. Barátnője, a 17 éves Jessica McCagh április 25-én vesztette életét a kórházban, miután arbroathi házukban a fiatalember felgyújtotta.

Egy veszekedés után Blackburn benzint öntött áldozatára, meggyújtotta, majd rázárta az ajtót, nehogy a lány el tudjon menekülni a lángoktól. A fiatalember először azt mondta, égő cigarettahamu okozta a balesetet. A törvényszéki orvosszakértők azonban ezt képtelenségnek tartották, és bebizonyították a fiú bűnösségét.

McCagh testének 85 százaléka összeégett és még aznap életét vesztette a Dundee's Ninewell Kórházban. Utolsó szavai az apa vallomása szerint az alábbiak voltak: "Nem akarok meghalni, apa - nagyon szeretlek."

Blackburn tagadta a gyilkosság vádját, de bűnrészességét beismerte. Elmondása szerint része volt barátnője halálában, de nem akarta megölni őt. Lord Bracadle bíró az alábbi szavakkal kommentálta a vallomást: "McCagh a barátnője volt, és rettenetes halált halt 17 évesen. A családja elkeseredett. Ez a tett olyan szintű borzalmat jelent, amit minden józan gondolkodású embernek el kell ítélnie."

Az ítéletet a lány szülei, barátai és a közvélemény is elégedettséggel fogadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.