Előzetesben van a két vádlott

Csepeli kettős gyilkosság: benyújtotta a vádiratot az ügyészség

Benyújtotta a vádiratot a csepeli kettős gyilkosság ügyében a Fővárosi Főügyészség hétfőn - tájékoztatta az ügyészség az MTI-t.

2010.12.13 14:19MTI

K. Tamást előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. D. Gábort bűnsegédként, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A vádirat szerint a vádlottak 2009. január 7-én este hat óra után megjelentek a Budapest XXII. kerületében működő Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, ahol előzetes elhatározásuknak megfelelően, annak érdekében, hogy a D. Gábor vádlottra összegyűjtött terhelő dokumentumokat a sértettek ne tudják a hatósághoz eljuttatni, K. Tamás vádlott engedély nélkül tartott lőfegyverével lelőtte az iskola vezetőjét és egyik tanárát.

Az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja.

A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekménnyel összefüggésben megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, D. Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt.

A vádlottak előzetes letartóztatásban vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.