Elvesztegetett az eddigi 14 hónap?

Fidesz: kezdődhet az elejéről a nyomozás a csepeli kettős gyilkosság ügyében

A Fidesz szerint azzal, hogy a csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül, 14 hónap után kezdődhet az elejéről a nyomozás. Az ellenzéki párt feltáró vallomásra szólította fel a csepeli MSZP-s politikusokat az ügyben.

2010.03.27 12:16MTI

A Népszabadság szombaton azt írta: a rendőrség szerint "olyan nyomozati cselekményekre is szükség lehet, amelyek elvégzésére kizárólag az ügyészségi nyomozóhivatal jogosult".

Németh Szilárd fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött, hogy miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőket, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében. Az is kérdés, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kifejtette: Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt feljelentést akart tenni, és ezt a feljelentést legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel. Fel kell tenni tehát a kérdést: volt-e politikai szála a ügynek - közölte Németh Szilárd, aki felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat" és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen. Mint fogalmazott, számára elég egyértelmű, hogy a kettős gyilkossághoz vezető útnak "megvan a maga politikai előélete, ez pedig az az MSZP-s mutyivilág, amelyet Csepelen hosszú évek alatt kialakítottak".

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről.

A Népszabadság hétfőn arról számolt be, hogy a BRFK is vizsgálja, mi történt Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány irodájában 2009. január 7-én délelőtt, miért nem tette meg a feljelentését a néhány órával később meggyilkolt Takács József igazgató. A lap szerint az is kérdés, hogy kiszivároghatott-e a rendőrkapitánytól vagy más rendőrségi tisztviselőtől, hogy Takács feljelenteni készül későbbi gyilkosait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.