Egy tonnányi fémet vittek el

MÁV-tól ellopott fémoszlopokat találtak a pénzügyőrök

Egytonnányi, feltehetően a MÁV-tól lopott vegyesfém oszlopszerkezetet találtak az elmúlt napokban a pécsi Vám- és Pénzügyőri Hivatal járőrei.

2010.12.01 13:23MTI

Egy fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező pécsi székhelyű gazdálkodó telephelyén találták meg az oszlopokat - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az engedélyköteles anyagok származását a helyszínen hitelt érdemlő beszerzési bizonylattal, a fémtörvényben előírt átvételi jeggyel igazolták, amely szerint a lefoglalt anyagot egy magyar állampolgár értékesítette a fémkereskedőnek mint saját tulajdonú fémet.

A megtalált oszlopszerkezetet a vámhatóság lefoglalta, és a magyar állampolgár ellen fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyag ötvözetére elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt, valamint ismeretlen tettes ellen fémkereskedelmi engedélyköteles anyagra vagy fémkereskedelmi engedélyköteles anyag ötvözetére elkövetett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.