A harmadik nagyobb csapás

Félmillió forintnyi kokaint foglaltak le Ózdon

Csaknem félmillió forintot érő kokaint foglaltak le a rendőrök Ózdon, egy hónapon belül ez volt a harmadik nagyobb csapás, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei drogpiacra mértek - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

2010.11.22 16:09MTI

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a főkapitányság felderítő osztályának és az ózdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói a napokban Ózd belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét.

Az autó utasterében csaknem 15 gramm kokaint talált és foglalt le a hatóság. A tapasztalatok szerint ez a fajta kábítószer ritkán fordul elő Borsod-Abaúj-Zemplénben, elsősorban a magas ára miatt.

Az akciót követő házkutatások során további kábítószereket - marihuána, ecstasy -, illetve az ezek úgynevezett pakettekbe adagolásához szükséges kellékeket (fóliát, digitális patikamérleget) foglalt le a rendőrség. A drog pontos mennyiségét és hatóanyagtartalmát szakértők bevonásával vizsgálják.


A nyomozás során az ózdi kábítószer-terjesztőn kívül még hat férfit állítottak elő a helyi kapitányságra. A megyei rendőr-főkapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottak ellen, az ügyben további nyomozási cselekmények várhatóak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.