5 évet kapott a gyilkosa

Halálra fagyott a megvert és megalázott nő

Öt év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Somogy Megyei Bíróság azt az 50 éves iharosi férfit, aki súlyosan bántalmazott, majd az utcán éjszaka magára hagyta erősen ittas élettársát, egy 55 éves nőt, aki kihűlés következtében meghalt. Az ítélet nem jogerős.

2010.11.11 12:54MTI

Vadócz Attila, a megyei bíróság szóvivője, egyúttal az ügyet tárgyaló bíró az MTI-nek elmondta: a vádlott ez év március másodikáról harmadikára virradó éjszaka, miután hiába várta haza az élettársát - a nő egy ismerősüknél többed magával italozott -, éjfél körül érte ment, majd hazafelé tartva többször megütötte, megrúgta. A hajánál fogva húzta, végül a bántalmazás és súlyos ittasság miatt eszméletét vesztett nőt az utcán magára hagyta és visszament az ivócimborákhoz.

Hajnalban a még mindig az utcán fekvő asszonyt egy ismerősével bevitte a házba, ahol a fűtetlen szobában, a nyitott ablak előtt lévő ágyra fektették és betakarták. A férfi ezután ismét visszament a barátaihoz inni és csak két órával később ért haza. Ekkor vette észre, hogy az asszony már nem él.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt elítélt férfi a tárgyalásig előzetes letartóztatásban volt, s továbbra is ott marad, míg a Pécsi Ítélőtábla jogerős végzést nem hoz az ügyében.

Az ügyész súlyosbításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.