Ezt hogy simítja el?

Tíz év börtönt kért a korrupt ügyészre az ügyészség

Tíz év körüli börtönt kért a korrupcióval vádolt Varga Gergely egykori ügyészre, ügyészségi szóvivőre vádbeszédében a Központi Nyomozó Főügyészség tárgyaló ügyésze a Fővárosi Bíróságon szerdán.

2010.09.29 13:09MTI

A most 31 éves V. Gergely a vád szerint ügyészségi kinevezése után néhány hónappal már sorozatosan kért pár tízezer forinttól egymillióig terjedő összegeket azért, hogy hivatali hatalmával visszaélve "elsimítson" ügyeket: elintézze, hogy vádlottak ne kerüljenek börtönbe, kikerüljenek előzetes letartóztatásból, bevont jogosítványt visszaadjon az ügyészség, körözött személy ne kerüljön kézre.

A vád szerint enyhítő körülmény nincs, az igazságszolgáltatás tekintélyét rendkívül súlyosan romboló cselekményekért tíz év körüli szabadságvesztés kiszabása indokolt.

A büntetőper szerda délután a védőbeszéddel folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.