30 napra hűvösön

Előzetesben van a triatlonversenyző feltételezett gyilkosa

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte az illetékes bíróság azt a budapesti férfit, akit az ecuadori triatlonversenyző meggyilkolásával gyanúsítanak - közölte Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

2010.09.15 20:29MTI

Budapest rendőrfőkapitány-helyettese kedden jelentette be, hogy egy 33 éves budapesti férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy vasárnapra virradóra meggyilkolta a 48 éves ecuadori triatlonversenyzőt a budapesti Nagymező utcában.

A feltételezett elkövetőt, akit személyi és tárgyi bizonyítékok alapján gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével, hétfő este fogták el a fővárosban.

A gyanú szerint a férfi, akit személy elleni bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, azért támadta meg az új-zélandi és ecuadori kettős állampolgárságú versenyzőt, mert az megismerkedett egy "alkalmi hölggyel", és emiatt vita alakult ki közöttük. Mialatt a versenyző a nővel ismerkedett, a férfi a közelben várakozott - mondta a főkapitány bűnügyi helyettese.

A vita következtében azután a gyanúsított egy késsel a triatlonistát többször megsebesítette, majd a járdán fekvő, vérző férfit ott hagyva elmenekült a helyszínről. A 48 éves, ecuadori színekben versenyző férfi pedig a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

Kedden Fülöp Valter azt mondta: a nyomozás alapján nem volt korábban kapcsolat a gyilkos és az áldozat között.

A rendőrség a 33 éves férfit gyanúsítja az emberöléssel, míg azt a nőt, aki jelen volt a bűncselekmény elkövetésekor, tanúként hallgatták meg, szerepének tisztázása folyamatban van.

Az ecuadori színekben versenyző férfi a múlt heti budapesti triatlon-világbajnokságon 2003-as sorszámmal, az amatőrök sprinttávján indult el. A férfiak között összetettben a 298., a 45-49 év közötti férfiak között a 38. helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.