Mártélyon és Hódmezővásárhelyen működött a banda

Gyenge hamisítványok voltak a 10 ezresek - Mégsem tűntek fel

Hamis tízezreseket hozott forgalomba egy háromtagú bűnbanda Hódmezővásárhelyen és Mártélyon az elmúlt két hétben - jelenti a HavariaPress. A rendőrök gyorsan a csapat nyomára bukkantak és elfogták őket, kettejüket a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte.

2010.09.05 10:38HavariaPress

A Csongrád megyei városban az elmúlt néhány nap során több üzletben, vendéglátóhelyen is hamis bankjegyek bukkantak fel.

Rövid időn belül kiderült, hogy a hamis pénzek mint egyazon társaság tevékenységéhez köthetők, akik egy eddig ismeretlen személytől szerezték be a bankjegyeket, majd egyikőjük autójával pár nap alatt bejárták a teljes várost. Főként kocsmákat és kisebb üzleteket kerestek fel, ahol néhány száz forint értékben vásároltak, vagy egyszerűen csak felváltatták a hamis pénzt.

Habár a bankjegyek elég gyenge hamisítványok voltak, a legtöbb helyen csak később tűnt fel az eladónak, hogy valami nincs rendben. Volt olyan hely is, ahol csak azután jöttek rá az átverésre, hogy a nyomozók felkeresték őket.

A vásárhelyi rendőrök tucatnyi hamis tízezrest foglaltak le, amiket szakértői vizsgálatra megküldtek a Magyar Nemzeti Banknak. A három gyanúsított – egy 36 éves nő, valamint két, 25 és 23 éves férfi – az elfogása után részletes beismerő vallomást tett.

A rendőrség a két férfit őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte mindkettejük előzetes letartóztatását. A nyomozás azonban még tovább folyik, annak megállapítására, hogy hol készültek a hamisítványok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.