Pancsolt piáért börtönbepofozás jár

Vodkahamisítókat ítéltek el Londonban

Illegális vodkagyár működtetésért összesen 56 év börtönt osztott ki egy hattagú bandának hétfőn egy londoni bíróság.

2010.07.12 19:17MTI

A bűnözők szupermodern felszereléssel percenként 24 üveg vodkát palackoztak, s emellett ugyancsak percenként száz zacskó cigarettadohányt (kézzel sodort cigarettához) csomagoltak két különböző raktárépületben.

A hamisítóknak lebukásukig több mint 1,3 millió liter vodkát sikerült gyártaniuk a kelet-londoni Hackney városrészben, egy patkányokkal teli raktárépületben - adta hírül a brit vámhivatal (HMRC). Egy másik, észak-londoni helyszínen 9,5 tonna hamisított dohányra - amit ugyancsak ez a bűnbanda csomagolt - bukkantak a HMRC emberei.

Az illegális gyárakban külön e célból idehozatott lengyel vendégmunkások dolgoztak, akiket igen rossz körülmények között szállásoltak el magukban a raktárakban, így a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján dolgoztathatták őket.

A brit fináncok szerint a hamis vodka és a sodrós dohány csomagolása olyan meggyőző volt, hogy a vevőknek aligha tűnhetett fel, hogy nem eredeti terméket vásárolnak.

A csoportot összehangolt nemzetközi nyomozás után sikerült elfogni. A vodka- és dohányhamisítók a jövedéki termékek hamisításával 16,8 millió font (csaknem 5,6 milliárd forint) közvetlen kárt okoztak az államnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.