Egy rendőrt is fejbelőttek

Képek: 8 halott - családjával végzett a pozsonyi mészáros

Hét halottja és legalább 14 sebesültje van a hétfő délelőtti lövöldözésnek Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevet viselő városrészében - közölte Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter délutáni pozsonyi sajtóértekezletén.

Mészárlás Pozsonyban - nézze meg képeinket! képgaléria

2010.08.30 17:55MTI

A sebesültek száma legalább 14, közülük kilenc kórházban fekszik. Az újabb áldozat egy 52 éves asszony, aki a délelőtti lövöldözés idején kiment lakása balkonjára, s ott érte a gyilkos golyó. Holttestét férje találta meg, amikor délután hazaérkezett.

A rendőrség a délutáni órákban átvizsgálta a tragédia környékén lévő lakásokat, mert a tettes géppisztollyal vaktában lövöldözött, ezért nem zárható ki újabb áldozat. Jaroslav Spisiak országos rendőrfőkapitány korábbi közlése szerint négy női és két férfi áldozat családi, rokoni kapcsolatban van egymással.

A tettes egy 50 év körüli férfi, aki egy panellakásban géppisztollyal gyilkolt.

Amikor a rendőrök körbevették, öngyilkosságot követett el. Egy sebesült még életveszélyes állapotban van. A sebesültek között egy rendőr is található, akit fejlövés ért. Összesen kilenc személyt kezelnek kórházban különféle lőtt sebekkel. A gyilkosság indítéka egyelőre ismeretlen, a rendőrségi vizsgálat folyik. Szlovákiában a gyilkosság példa nélküli. A rendőrfőkapitány szerint a tettes délelőtt fél tíz után egy géppisztollyal, két pisztollyal és nagy mennyiségű tölténnyel felszerelkezve érkezett meg a dévényújfalui panelház egyik lakásába, ahol agyonlőtt négy nőt és egy férfit. A ház bejáratánál szintén agyonlőtt egy férfit. A lakosság által telefonon riasztott rendőrségi járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, s a ház előtt bekerítették a tettest, aki egy ideig minden mozgó dologra lőtt. Dominika Sulková, a mentőszolgálat szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy három ember sérülése nagyon súlyos. A sebesültek között van egy hároméves kisgyermek is, de az ő állapota nem életveszélyes.

A hivatalos közlés előtt a szlovák elektronikus médiában két verziója volt a tragédiának.

A közszolgálati TASR hírügynökség szerint egy idős férfi lövöldözött géppisztollyal azután, hogy kiirtott egy roma családot. A SITA hírügynökség helyi lakosokra hivatkozva azt írta, hogy az egyik panelház előtt zajlott le a lövöldözés. Állítólag egy fiatal fiú gépfegyverrel tüzelt az ablakokra, illetve a környékén járó emberekre. Egyesek szerint kábítószerfüggő egyénről van szó, aki a lövöldözés végén öngyilkos lett.

Többen is azt állítják, hogy nem egy tettes volt, hanem kettő.

Az országos rendőrfőkapitány szerint ez a feltevés nem igazolódott be. Az esethez közeli főutcán egy szétlőtt gépkocsi is látható. Az eset helyszínén mentőautók, rendőrök és tűzoltók vannak. A hatóságok hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerülje el a lövöldözés helyszínét. A tragédia környékét lezárták, a tömegközlekedést hosszú órákra elterelték. Vezető szlovák politikusok részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak. A belügyminiszter a kórházban meglátogatta a sebesülteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.