Tiltott helyen gyűjtögettek

Mérges gombaszedők fegyverrel fenyegetőztek

Tiltott helyen szedett gombát két nő és egy férfi Fülöp külterületén, s utóbbi, amikor tetten érték őket, fegyverrel fenyegetőzött - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy pénteken az MTI-vel.

2010.08.06 14:33MTI

A rendőrséget két férfi értesítette, miszerint Fülöp külterületén, az általuk bérelt és őrzött tölgyerdő területén gombaszedőket értek tetten. A két nőt, illetve a társaságukban lévő férfit felszólították, hogy hagyják abba a gombaszedést, és adják át a már leszedett több szatyornyi vargánya gombát.

A felszólítottak erre nem voltak hajlandóak, a férfi zsebéből fegyvert vett elő, azzal fenyegetődzött, majd társaival együtt a gombával elfutott - ismertette a részleteket a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a rendőri intézkedéseknek köszönhetően hamarosan azonosították a férfit és a két nőt.

A megtartott házkutatások során egy riasztó gázfegyvert és egy légpuskát foglaltak le a rendőrök, a fegyvereket szakértő vizsgálja. A 49 éves fülöpi férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a két nő ellen lopás vétség gyanúja miatt folytatják az eljárást - közölte a szóvivő.

Az ügy hátteréül elmondta: hazánk erdeiben a tulajdonos engedélye nélkül gombát gyűjteni ugyanúgy tilos, mint fát kivágni.

A gombaszedők általában felvásárlók számára dolgoznak, akik majdnem annyit megadnak a termésért, mintha helyben piacolna vele a gyűjtő. A felvásárlók vélhetően külhoni piacokon értékesítik az árut.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.