Intenzíven a katapult baleset sérültje

Életveszélyes állapotban van a nyíregyházi villámcsapás sérültje

Stabil, de még mindig életveszélyes állapotban van az a 16 éves fiú, akit vasárnap villámcsapás ért a Nyíregyházi Állatparkban.

2010.07.19 14:43MTI

közölte Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház ügyvezető igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Nyíregyházán. A fiúnak leállt a szíve, de a mentősök még a parkban újra tudták éleszteni - mondta a gyógyintézmény vezetője.

Adorján Gusztáv hozzátette: az orvosoknak vasárnap sikerült stabilizálniuk a sérült állapotát, de a közvetlen életveszély még nem múlt el. Az igazgató további részleteket - a szülők kérésére - nem árult el a fiú sérüléseiről. A baleset másik sérültjét, a könnyebb sérüléseket szenvedett édesapát az MTI információ szerint még hétfőn kiengedik a kórházból. A két ember az állatparkban egy fa mellett állt, melybe villám csapott bele.

A nyíregyházi kórház vezetője a Hegyalja Fesztiválon pénteken történt katapultbaleset sérültjének állapotáról kérdésre válaszolva elmondta, hogy az életveszélyes sérülésekkel beszállított 21 éves fiatalember jelenleg az intenzív osztályon fekszik, s géppel lélegeztetik. A végtagtörést és arckoponya-sérülést szenvedett férfi nagyon súlyos állapotban van, a bal oldala és az arca sérült meg - tájékoztatott Adorján Gusztáv. Az igazgató hozzátette: a közvetlen életveszély már elmúlt, de további láb- és arcműtétek várnak a fiatalemberre.

A férfi - eddig ismeretlen körülmények között - péntek este esett ki abból a katapult nevű játékból, amely egy állványról, gumikötél segítségével lövi a magasba a kettős ülésben biztonsági hevederrel rögzített embereket.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított nyomozás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.