Megtorlás a gyerekcivakodásért

Kaszával, késsel támadt egymásra két család Faddon

Kaszával, baltával, késsel támadt egymásra két család vasárnap Faddon, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

2010.07.05 17:30Gaál Kata

Az eset előzménye az volt, hogy egy 15 éves faddi fiú szóváltás után az utcán bántalmazott egy 18 éves, szintén helybeli fiatalembert, aki könnyebb sérüléseket szenvedett - tájékoztatott Buda Bernadett, a szekszárdi rendőrkapitányság sajtóreferense.
 
Ezt követően a sértett hozzátartozói átvonultak a bántalmazó fiú házához, ahol kérdőre vonták, majd a két család egymásra támadt; a fiatalkorú kaszával, mások késsel, baltával próbáltak elégtételt venni egymáson. A súlyosabb konfliktust a helyszínre érkező körzeti megbízott akadályozta meg, később rendőri erősítés állította helyre a rendet.
 
A történtek óta folyamatos járőrszolgálatot tartanak fenn a Tolna megyei településen. A kapitányság nyolc embert hallgatott ki, a 15 éves fiút súlyos testi sértés kísérletével, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.
 
Buda Bernadett közölte: a fiú ellen több bűncselekmény, köztük rablás miatt folyik büntető eljárás. 

A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásának indítványozását, a szekszárdi városi ügyészség azonban ezt nem látta indokoltnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.