Közel húsz helyen tartottak házkutatást

Vesztegetés? Őrizetben a Pécsi Tudományegyetem több munkatársa

Nyolc embert vettek őrizetbe a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával kapcsolatban bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn.

2010.05.31 13:43MTI

Az NNI munkatársai közel húsz helyen tartottak házkutatást, számos tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. Az iroda közleménye szerint vasárnap és hétfőn fogták el és vették őrizetbe a gyanúsítottakat. Győrffy Zoltán, a PTE szóvivője az MTI-nek elmondta: az egyetem vezetése tájékoztatást kért az NNI-től az ügy részleteiről.

Az egyetem ezt követően nyilatkozik az esetről.

Az MTI információi szerint a gyanúsítottak közt van az egyetem gazdasági főigazgatója, az informatikai igazgatója és az informatikai beszerzésekért felelős munkatársa. A rendőrség május elején már tartott házkutatást az egyetemen a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozással összefüggésben.

Az eljárást az ügyészség azt követően rendelte el, miután valaki feljelentést tett a karon folyó állítólagos visszaélésekkel, fiktív számlaadásokkal kapcsolatban. Arról egyelőre nincs információ, hogy van-e összefüggés a két eset között.

Az egyetem vezetése megdöbbent az eseten

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) négy dolgozója, köztük két magas beosztású vezető munkatársa érintett a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított és az intézmény gazdálkodásával összefüggő eljárásban - közölte az egyetem rektora hétfőn az MTI-vel. "Az egyetem vezetése megdöbbenve értesült a hírről, de egyelőre kevés információja van, nem tudja, milyen ügy áll a letartóztatások hátterében" - mondta Gábriel Róbert. Hozzátette, hogy minden segítséget megadnak a hatóságok munkájához.

Rámutatott: az eljárás nem függ össze a PTE felnőttképzési karát érintő, hűtlen kezelés gyanújával a közelmúltban indult nyomozással. A rektor közölte, most "az egyetem belső életének megszervezésén" dolgoznak annak érdekében, hogy a napi munkamenet fenntartható legyen. "Arra az esetre is fel kell készülniük, ha munkatársaik előzetes letartóztatásba kerülnek" - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.