Garázdaság miatt már elítélték

Képpel: előzetesbe került a görcsönyi bankrablással gyanúsított rendőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a görcsönyi bankrablással gyanúsított rendőrtisztet pénteken a Pécsi Városi Bíróság.

2010.05.28 12:07MTI

Hajdu István, a bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: a bíróság egy hónap időtartamra helyezte előzetes letartóztatásba a fegyveres rablás feltételezett elkövetőjét.

A döntés indoklása szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a tanúk befolyásolásának veszélye. A gyanúsított jogi képviselője a bíróságon újságíróknak azt mondta: védence ártatlannak vallja magát.

A korábban rablások felderítésén nyomozóként is dolgozó rendőrtisztet kedden hallgatták ki gyanúsítottként és vették őrizetbe, miután felmerült, hogy május 18-án ő rabolhatta ki a görcsönyi pénzintézetet.

Az MTI információi szerint a rendőr őrnagy szolgálati fegyverrel és szolgálati autóval követte el a bűncselekményt a Baranya megyei településen, s úgy bukott le, hogy kollégái felismerték a bank biztonsági felvételei alapján.

A férfit korábban garázdaság miatt már elítélték, de előzetes mentesítést kapott, így rendőrként tovább dolgozhatott.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett előzetes letartóztatásba helyezte a görcsönyi bankrablással gyanúsított rendőrtisztet (j2) a Pécsi Városi Bíróság. (Fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.