Átütött alvázszámok, átvert vevők

Lopott autókat külföldön értékesítő férfit fogtak el

Hamis alvázszámú lopott autók külföldi értékesítésében részt vevő férfit fogott el a rendőrség néhány napja - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján vasárnap.

2010.05.02 10:58MTI

A most elfogott férfi azokkal az autóhamisítókkal állt kapcsolatban, akiket a rendőrség még április elején vett őrizetbe, mert olyan járműveket (műszaki) vizsgáztattak le, melyeknek az alvázszámát korábban átütötték. Az értékesítésben szerepet vállaló férfi a nyomozás során beszerzett információk alapján került a rendőrök látókörébe: a gyanú szerint a gépjárművek egy részét megvásárolta, majd kapcsolatait kihasználva külföldi üzletembereknek értékesítette tovább jelentős haszonnal.

A férfit április 26-án fogták el egy fővárosi gyorsétteremnél, majd őrizetbe is vették. A nyomozók javaslatot tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Ezt az illetékes ügyészség megalapozottnak találta, és indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság már el is rendelte a gyanúsított fogva tartását. Az ügy előzményéhez tartozik, hogy a BRFK április 8-án közölte: újabb autóhamisítókat fogtak el. A rendőrök egy korábbi autóhamisítási üggyel összefüggésben vizsgálódtak, s a birtokukba jutott információ szerint egy ürömi férfi végezte a "duplikált" autók vizsgáztatását. A nyomozók a férfit és budapesti társát tetten érték, amikor egy frissen vizsgáztatott BMW átadás-átvételét intézték. A szakértő szerint átütötték a jármű alvázszámát és egy ugyanolyan típusú BMW azonosítóját használták.

A vizsgáztatáshoz felhasznált forgalmi engedély, illetve az eredetet igazoló okmányok hamisítványok voltak
- közölték.

A nyomozók adatai szerint alappal feltételezhető, hogy a korábban felszámolt bandán kívül más csoportok is hasonló módon követtek el bűncselekményeket, s a gépjárművek vizsgáztatását feltételezhetően ezekben az esetekben is az ürömi férfi intézte, őt és egy budapesti társát őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a bíróság el is rendelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.