"Queen" of the world

Modelleket közvetített prostituáltnak

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint egy modellügynökség álcája alatt lányokat közvetített számos külföldi országba, szexuális tevékenység céljára - jelenti a HavariaPress.

2010.04.09 16:29MTI

A Nemzeti Nyomozó Iroda még 2008 elején kezdett nyomozást egy férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy nagy számú lányt közvetített európai, ázsiai és afrikai országokba, hogy ott a megrendelők részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak. A gyanúsított modellügynökséget működtetett Magyarországon, valamint a Queen of the World nemzetközi szépségverseny hazai licenc-tulajdonosa is volt.

Az ügyfelek többnyire e-mailekben kapták meg a - zömmel 20-25 éves - lányok képeit, akik közül kiválaszthatták a nekik tetszőket. A kiközvetített lányok között modellek és szépségversenyek résztvevői is voltak, akiknek a külföldi keresményükből többnyire 30 százalék jutalékot kellett adniuk a magyar férfinak. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított olykor önállóan, olykor pedig a megrendelővel együtt szervezte meg a lányok utazásait, volt, hogy a helyszínre is elkísérte őket. A magyarországi eljárással párhuzamosan az osztrák, a cseh és a francia szervek is nyomozást folytattak a magyar férfival kapcsolatot tartó külföldiekkel szemben, akik között szerepeltek a Queen of the World cseh és osztrák licenc-tulajdonosai is.

A nyomozás a napokban lezárult, s a keletkezett iratokat a Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerű kerítés megalapozott gyanújával vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes a V.-XIII. Kerületi Ügyészség részére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.