Már 9 embert gyanúsítanak

Őssejt-ügy: Még mindig tart a nyomozás

Már kilenc embert gyanúsítanak a hatóságok a tavaly kirobbant őssejt-ügyben, a nyomozás még mindig tart emberi test tiltott felhasználása miatt - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

2010.04.01 07:07MTI

Tavaly nyáron a fővárosi Nyírő Gyula Kórház területén működős bérelt magánrendelőben értek tetten három gyanúsítottat, amint - a gyanú szerint - éppen őssejt-beültetést akartak végezni; a magyar, ukrán és amerikai állampolgárokat őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), egy negyedik gyanúsítottat pedig Siófokon fogtak el - emlékeztet a lap.

A gyanú szerint az elfogottak egy őssejt-kutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek tiltott beavatkozásokat 2007 óta. A gyanúsítottak száma már kilencre emelkedett az ügyben - mondta a Magyar Nemzetnek Bartha László, az NNI szóvivője, ám az érintettekről többet nem árult el.

A lap szerint rég lejártak azon szakértői nyilatkozatokra adott határidők, amelyeket az NNI a kórházban és egy kaposvári klinikán lefoglalt eszközökre, biológiai maradványokra vonatkozóan kért. A hatóság azonban ezek eredményéről nem ad felvilágosítást, mert veszélyeztetné az eljárás sikerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.