Teljesen új volt a gép...

Kisrepülő zuhant le Nagykanizsánál - gyakorlott pilóta halt meg

A balesetben halálos sérüléseket szenvedő nagykanizsai pilóta gyakorlott repülősnek számított, gépe azonban szinte teljesen új volt még. Az MTI értesülése szerint mindössze néhány hónapja volt a birtokában, és ezen a hétvégén többször is repült vele Nagykanizsa környékén.

2010.03.28 18:40MTI

A kisgép a repülőtér iroda- és raktárépületeitől alig tízméteres távolságra zuhant le. Az Apollo Fox típusú ultrakönnyű kisrepülőgép szemtanúk közlése szerint épp leszálláshoz készülődött, amikor orral váratlanul a földnek csapódott.

A gép 35-40 év körüli vezetője azonnal életét vesztette. Néhányan azt mondták: a füves leszállóhely fölött hajtott végre egy fordulatot a gép, amikor egy széllökés megdobhatta.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a szerencsétlenül járt pilóta egy Apollo Fox típusú ultrakönnyű kisrepülőgépet vezetett. Hozzátette: a kollégái a helyszínre tartanak a baleset kivizsgálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.