A mentők két sérültről adtak tájékoztatást

Kényszerleszállás közben felborult egy kisrepülőgép Szombathely közelében

Csak a pilóta sérült meg, ő is csak könnyebben, amikor szombaton délután kényszerleszállás közben felborult egy kisrepülőgép Szombathely és Gencsapáti között.

2009.11.28 15:11MTI

A repülőgép a szombathelyi repülőtérről szállt fel, egy idő után a pilóta motorhibát észlelt, ezért úgy döntött, hogy a 87-es főút mentén egy szántóföldön kísérel meg kényszerleszállást. A gép már a földön futott, majdnem megállt, amikor valószínűleg a felázott talaj miatt a repülő orra előre billent, a földbe fúródott, átbucskázott és felborult - mondta az alezredes.

Tájékoztatása szerint a baleset szombaton 13 óra körül történt, a helyszíni szemle és a begyűjtött elsődleges adatok szerint az Apolló típusú repülőgép sikeres leszállás után 60-80 métert tett meg a földön, amikor a propellere vagy a kereke elakadt a friss szántásban és orra bukott, végül fejtetőn állt meg. A sajtóreferens hozzátette: a rendőrök szakértők bevonásával jelenleg is folytatják a helyszínelést.

A mentőszolgálat ügyeletén az MTI tudósítóját arról tájékoztatták, hogy a baleset helyszínéről két könnyű sérültet szállítottak kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.