Sikkasztás, csalás és pénzmosás a vád

Őrizetben az Il Ferro egyik tulajdonosa

Őrizetbe vették a becsődölt, autóreklámokkal foglalkozó cég egyik tulajdonosát, miután újra indult a nyomozás az Il Ferro-ügyben - tudta meg a HavariaPress.

2008.02.21 17:37HavariaPress

A Fővárosi Főügyészség szerdán, felülbírálva a nyomozás korábbi megszüntető határozatát, elrendelte az újbóli nyomozást az Il Ferro-ügyben. A nyomozást most nem a rendőrség, hanem a Vám- és Pénzügyőrség folytatja, a számvitel rendjének megsértése gyanújával. Az ügyben újra megkezdett nyomozás eredményeként csütörtökön egy személyt őrizetbe vettek a vámosok, méghozzá az autóreklámokkal foglalkozó cég egyik tulajdonosát. 

A BRFK tavaly csalás gyanújával nyomozott az ügyben, de bűncselekményre utaló adatokat nem találtak. Tavaly ősszel aztán a pénzügyőrséghez kerültek az ügy iratai, s a vámnyomozók közel 700 milliós sikkasztásra, csalásra, valamint pénzmosás nyomára bukkantak. 

Az Il Ferro csődje tavaly februárban kezdődött, mikortól már nem tudott fizetni ügyfeleinek, akik vállalták, hogy hitelre vásárolt autójukat a cég által közvetített és elhelyezett hirdetésekkel használják havi, kölcsöntörlesztést csökkentő díjazás fejében. A cég - mivel valódi hirdetők nem álltak mögötte - a befolyt regisztrációs díjakból tartotta fenn magát, illetve fizette a reklámozás után járó díjakat ügyfeleinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.